Green Zebras zyskuje dzięki giełdzie – Ewelina Pawlus-Czerniejewska, Prezes Zarządu

Ewelina Pawlus-Czerniejewska, Prezes Zarządu Green Zebras SA opowiada o obecności Green Zebras na GPW, a także o nowościach w spółce od czasu debiutu. Czy inwestorzy oswoili się już z pojęciem “liofilizacja”? Przekonamy się poniżej:

O co inwestorzy indywidualni pytają Green Zebras po wejściu na giełdę?

Ewelina Pawlus-Czerniejewska oznajmiła, że “inwestorzy pytają o produkty, nowości, przychody i perspektywy Green Zebras. Kwestie te są istotne dla osób oczekujących zwrotu z inwestycji”.

Co się zmieniło w życiu Green Zebras po debiucie?

Ewelina Pawlus-Czerniejewska oświadczyła, że “sama kwestia bycia spółką publiczną, którą Green Zebras jest od lipca, przekłada się na zainteresowanie różnego rodzaju podmiotów. Ponadto, w związku z samym debiutem wiele firm zwracało się do spółki i wyrażało chęć nawiązania współpracy”.

Prezes Green Zebras SA dodała, że po debiucie na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie klienci doceniają wzrost wiarygodności i przejrzystości spółki.

Jak wyglądają plany rozwoju Green Zebras na najbliższe miesiące?

Ewelina Pawlus-Czerniejewska wskazała, że “Green Zebras zgodnie z harmonogramem realizuje tematy z obszaru farmacji. Dużo dzieje się również, jeśli chodzi o kwestie dotyczące prototypowania i produkcji. Zainteresowanie tego typu usługą w ciągu ostatniego roku bowiem zwiększyło się”.

Prezes Green Zebras SA stwierdziła, że “żywność funkcjonalna jest trendem lat 2024-2025. Trend ten jest coraz bardziej odczuwalny. Ponadto, końcówka roku w branży spożywczej to czas nowości – wiele marek wypuszcza wtedy edycje specjalne swoich produktów. Green Zebras również tutaj widzi swoją szansę”.

Czy “liofilizacja” jest nadal wiedzą tajemną?

Ewelina Pawlus-Czerniejewska jest zdania, że Green Zebras już wyedukowało inwestorów na tyle mocno, że wiedzą oni czym są liofilizowane owoce. Co więcej, inwestorzy nie muszą być przekonywani do walorów liofilizowanych produktów – wszyscy wiedzą, że to dobra, jeśli chodzi o konserwację żywności.

Istotnym atutem liofilizowanej żywności jest również walor smakowy. Liofilizowane owoce i warzywa są smaczne i odpowiednie do chrupania, dlatego świadomi konsumenci wybierają je zamiast sięgać po wysokotłuszczowe przekąski.

Zobacz więcej

Polecamy

Na czym polega biznes WP?

Na czym polega biznes WP? Jacek Świderski – Prezes Zarządu

0
Jacek Świderski, Prezes Zarządu Wirtualna Polska Holding SA, opowiada o najważniejszych liniach biznesowych, a także rozwoju Grupy Kapitałowej Wirtualna Polska Holding w kolejnych latach....
Sprzedaż mieszkania z zameldowaną osobą

Masz zameldowanego lokatora na nieruchomości, którą chcesz sprzedać? Uważaj!

0
W nowym odcinku emitowanego na antenie Telewizji Biznesowej programu “Kawa z Agentem” Amanda Postolska - założycielka i CEO RS Estate, wyjaśnia jak sprzedać mieszkanie,...
Sfinks omawia rok 2023 - Sylwester Cacek, Prezes Zarządu

Prezentacja wyników Sfinks Polska, Sylwester Cacek – Prezes Zarządu

0
Sylwester Cacek, Prezes Zarządu Sfinks Polska ocenia i podsumowuje miniony rok, a także omawia strategię na kolejne lata i segment sprzedaży dań gotowych. Jaka...